Har dine karriereønsker og dit CV været til servicecheck ?

For nylig blev jeg kontaktet af en leder, der gerne ville videre i karrieren. Han havde en stilling på VP niveau (uopsagt) i en meget specialiseret virksomhed og ønskede at komme videre. Hans problem, ifølge ham selv, var et gammelt CV, en rusten elevatortale og manglende erfaring i at gå til samtaler i de seneste 8 år.

Et skud i bøssen

Du har et skud i bøssen, når du skal til samtale på et drømmejob. Måske er det tid til at forberede dig godt til det øjeblik. Hvor er drømmejobbet og hvilke prioriteter har jeg i dag? Du kan jo vælge at tage et kritisk kig på, om du står skarpt nok i din præsentation og om du kan formidle, hvad du bringer ind af værdi. Med andre ord, måske er det værd at forberede dig til din næste jobsamtale og måske endda få andres hjælp til at se og høre detaljer, som du ikke selv får øje på.

Du kan stille dig selv disse tre spørgsmål

  • Hvordan ser dit næste job ud, hvis du skal gøre det du er motiveret for og bedst til ?
  • Hvilken forskel kan du gøre for virksomheden – som leder eller specialist ?
  • Hvilke konkrete og kortfattede eksempler har du på tidligere, relevante succeser?

Det betaler sig, at være både afklaret og godt forberedt til dit næste jobskifte. Du har en unik mulighed for at være et skridt foran de andre ansøgere med en kort målrettet indsats med dig selv eller en sparringspartner, der kan udfordre dig positivt og inspirere dig.

Så er du gået fra en samtale og tænkt: “jeg var ikke ordentligt afklaret eller forberedt”, eller har du oplevet hvordan den ekstra indsats i forberedelse af CV, ansøgning og kommunikation var det hele værd? Fortæl os om du er enig og del gerne af dine erfaringer.